MARTHA’S VINEYARD island // Final Presentation // Μαλλιώρα Ηλιάνα_Ana García Casquet

MARTHA’S VINEYARD island

Programs: Leisure Activities on the beach / Secret Meeting place

iliana_malliora_ana_garcia_casquet finaleee

ISLAND CHARACTERISTICS:

Position: 41o24’0’’N, 70o37’0’’W

Population density: 63 inh/km2

Temperature: 26o max / -4o min, prone to fog

Program: 100% leisure

Timetable: 24h

Materials: high economic value / valid for hearing impairment

CURVED STRUCTURE:

Η τελική κατασκευή είναι μια ελισσόμενη, κυρτή δομή, η οποία ενοποιεί όλες τις δραστηριότητες αναψυχής που υπάρχουν στην παραλία.

Αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενα μέρη,

-ένα φαρδύ (μεταξύ 80-160 μ2, το οποίο περιέχει την εκάστοτε δραστηριότητα) και

-ένα στενό (το οποίο λειτουργεί ως διάδρομος επικοινωνίας μεταξύ των δραστηριοτήτων).

Χαρακτηριστικό της δομής αυτής είναι ότι μπορεί να είναι την ίδια στιγμή και κάτοψη και τομή. Επιπλέον, ανάλογα με τη λειτουργία που εξυπηρετεί σε συγκεκριμένα σημεία της, εμφανίζεται ως στέγαστρο, ως απλός διάδρομος ή ως υπόγεια κατασκευή.

SECRET MEETINGS – designing part:

Για την εξυπηρέτηση της μυστικότητας των συναντήσεων, που γίνονται μεταξύ σημαντικών προσώπων, ενισχύεται τεχνητά το φαινόμενο της υπάρχουσας ομίχλης.

Παράγονται δύο είδη τεχνητής ομίχλης, διαφορετικής πυκνότητας, ένα προερχόμενο από την καύση σκουπιδιών (CO2) και ένα από την επεξεργασία νερού (H2O).

Προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτός, ο μηχανισμός έκλυσης της ομίχλης ενσωματώνεται στη δομή της ελαφριάς κατασκευής, η υλικότητα της οποίας είναι μεταλλική ή ατσάλινη, με κινητές ξύλινες πληρώσεις.

Η επιπλέον έκλυση ομίχλης ενεργοποιείται κατά την προγραμματισμένη ώρα μιας συνάντησης, στα σημεία εντός της κατασκευής που έχουν τη μικρότερη πυκνότητα κόσμου. Η ανίχνευση της πυκνότητας γίνεται από ειδικούς ανιχνευτικούς μηχανισμούς, τοποθετημένους περίπου ανά 8 μέτρα καθ’ όλο το μήκος της ελαφριάς κατασκευής.

Leave a comment